2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jelentősen csökkentette élelmiszerhulladékát a TescoForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-10 21:50:27
Címkék: Bihari hírek
A régióban egy év alatt 35 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékának mennyiségét a Tesco és csaknem 7 ezer tonna élelmiszer-adományt juttatott a rászorulóknak – derül ki az áruházlánc tavalyi pénzügyi évre vonatkozó jelentéséből.

A Tesco csütörtöki közleménye szerint egy év alatt Közép-Európában 913 811 tonna élelmiszer értékesítéséből 17 436 tonna felesleg keletkezett. Az emberi fogyasztásra szánt és a takarmánycélú adomány nélkül számítva a felesleg mennyisége 9764 tonnára csökkent az előző évi 14 991 tonnáról. Az áruházlánc Magyarországon tavaly több mint 5500 tonna hulladékot adott át biogáz és biodízel üzemanyag előállítására – írták.

Hozzátették, hogy a 2017-ben bevezetett forgalom-előrejelző és rendelési eljárásoknak köszönhetően kevesebb fogyaszthatósági vagy lejárati dátumához közelítő élelmiszer kerül a polcokra, több élelmiszer jut viszont a helyi élelmiszerbankoknak és jótékonysági szervezeteknek. A Tesco emellett a csupán esztétikailag kifogásolható, de jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket is igyekszik hasznosítani, átlagon felüli termésnél pedig segít hatékonyan elosztani a felesleget – olvasható a közleményben.

Az áruházlánc további hatékony lépéseket ígér a hulladékmennyiség csökkentése érdekében és azt tervezi, hogy 2020-tól az összes közép-európai áruháza jótékonysági szervezeteknek adományozza az élelmiszer-feleslegét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!