2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Az egyházi 1 százalékot a következő években is utalja a NAV, visszavonásigForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-11 15:11:19
Címkék: Bihari hírek
Az egyházi 1 százalékról szóló idei nyilatkozatokat a NAV a következő években is figyelembe veszi, egész addig, míg a felajánló a rendelkezését vissza nem vonja, vagy nem jelöl meg másik egyházi kedvezményezettet – hívta fel a figyelmet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A civil kedvezményezett vagy a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást – tették hozzá, emlékeztetve arra is, hogy csak az adóhatóságnál előzetesen regisztrált intézmény vagy szervezet kaphatja meg az egyházaknak és civil szervezeteknek május 22-ig felajánlható 1+1 százalékot.

A NAV felidézte: az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel, a NAV webes kitöltő programjával lehet, ami segíti az adózókat a kedvezményezettek kiválasztásában. Aki a bevallással együtt szeretné felajánlani az 1+1 százalékot, az az adóbevallás megfelelő oldalának kitöltésével megteheti. Aki azonban külön szeretné nyilatkozatát eljuttatni a NAV-hoz, az a “17EGYSZA” lapon, vagy annak tartalmával megegyező papíros nyilatkozaton ezt megteheti.

A felajánlók hozzájárulhatnak a rendelkező nyilatkozatban ahhoz is, hogy a civil kedvezményezett kérésére a NAV átadja a nevüket és postai vagy elektronikus levelezési címüket. A civil kedvezményezettek ezeket az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!