2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Zsarolás miatt nyomoznak az UHT tejek szennyezése ügyébenForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-13 21:49:04
Címkék: Bihari hírek
A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy aki a közelmúltban UHT tejet vett, és az szivárog vagy sérült a csomagolása, ne fogyasszon a tejből, hanem azonnal vigye vissza az üzletbe. A rendőrség zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Nébih és az üzletláncok szombaton kaptak bejelentést arról, hogy valaki többféle UHT tejbe egészségre káros anyagot fecskendezhetett. Az RTL Klubnak nyilatkozó Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek igazgatóságának igazgatója szerint amennyiben valóban szennyezésről van szó, akkor azt biztosan szándékosan követte el valaki.

Az ügyben a rendőrség zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Hogy valóban szennyezték-e a dobozos tejeket, azt várhatóan csak pár nap múlva tudják megmondani a Nébih szakemberei, akiknek addig több tízezer tejet kell megvizsgálniuk. Az egyészségügyi intézményeket minden esetre már értesítették a feltételezett károkozásról.

A Nébih azt ajánlja, hogy ha valaki vett mostanában UHT tejet, akkor az előbb vizsgálja meg, hogy annak sérült-e a csomagolása, és ha igen, akkor ne igyon a tejből. Helik Ferenc azt javasolja, hogy nézze meg mindenki, hogy a tej zárókupakja, zárófóliája sértetlen-e, és ha összenyomja picit a terméket, akkor nem érez-e rajta szivárgást. Amennyiben igen, vigye vissza a tejet a boltokba.

Az Auchan már a honlapjára is kirakta, hogy mely üzleteiben mely tejek lehetnek szennyezettek, az üzletlánc felhívja a vásárlók figyelmét, hogy vigyék vissza a sérült dobozú UHT tejeket boltokba, a termékeket blokk nélkül is visszaváltják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!