2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tovább nőtt a kivándorlók számaForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-14 16:33:32
Címkék: Bihari hírek
Már több mint félmillióan élnek Nyugat-Európában.

Már több mint 610 ezer magyar állampolgár élhetett 2017-ben az Európai Unió más tagállamaiban – írja a Portfolio, a portál úgy számol, hogy ez majdnem 25 ezerrel több, mint 2016-ban. Ez ugyan a kivándorlás lassulását jelenti, de egyelőre szó sincs arról, hogy megfordult volna folyamat.

A Portfolio szerint Nagy-Britannia után már Németországban is meghaladja a 200 ezret az ott élő magyarok száma, de Ausztriában is nőtt a számuk. A vizsgált 22 tagállam közül csak négyben (Bulgária, Észtország, Görögország, Franciaország) csökkent a magyarok száma, három esetben (Lettország, Olaszország, Egyesült Királyság) stagnálással számolnak.

A korábbi években már megszokott volt, hogy elsősorban a fiatal, munkaképes korú és családot alapítani tervező korosztály vándorolt el Magyarországról, ebben nem történt komoly változás 2017-ben sem. Németországban még mindig a magyarok mintegy kétharmada férfi, az ottani több mint 200 ezres populáció átlagéletkora pedig 36,5 év volt, ami kismértékű emelkedést jelentett a 2016-os 36,3 évhez képest – írja a Portfolio.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!