2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Már több mint ezer családot véd a magáncsődForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-14 17:26:28
Címkék: Bihari hírek
Ezer fölé emelkedett a családi csődvédelmi eljárások száma - írja hétfői számában a Magyar Idők. A 2015 vége óta élő szabályrendszer az érintett ezer adós mellett ötszáz adóstárs, háromszáz más kötelezett és nyolcszáz családtag oltalmáról is gondoskodik.

Mint a Magyar Idők az Igazságügyi Minisztériumtól megtudta, május 3-ig összesen 1225 adósságrendezési eljárást kezdeményeztek az érintettek,az eljárások közül 1046 jelenleg is zajlik. A folyamatban lévő procedúrák 2723 embernek nyújtanak védelmet.

Elemzik a tapasztalatokat

A cikk felidézi, hogy a magáncsőd iránt kezdetben nagy volt az érdeklődés, a csatlakozók száma azonban nem indult gyorsan növekedésnek:
2015 novemberéig, vagyis az első pár hónapban 150 eljárást kezdeményeztek a pénzügyi nehézségből kiutat keresők, 2016 tavaszán nagyjából 370 procedúra szerepelt a nyilvántartásban,a félezret 2016 őszén lépte túl az eljárások száma.

Az ügymennyiség az azóta eltelt időszakban duplázódott meg.

Korábban több szereplő is felvetette, hogy az eljárást folyamatosan egyszerűsíteni kell, a bonyolult adminisztráció ugyanis elriaszthat egyes érdeklődőket. Ezzel kapcsolatban az igazságügyi tárca a lap kérdésére most azt közölte: a Családi Csődvédelmi Szolgálat folyamatosan gyűjti és elemzi mindazokat a gyakorlati tapasztalatokat, amelyek az eddigi eljárásokban felmerültek és amelyek a jogszabály esetleges módosításakor érdemi támpontokat adhatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!