2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A gazdagok járnak jól a bankok kamatversenyévelForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-16 19:21:09
Címkék: Bihari hírek
Kamatversenybe kezdtek a bankok a személyi kölcsönök piacán, de a lazítás csak a magasabb jövedelműeknek szól.

Észnél kell lenniük a banki ügyfeleknek – olvasható az e heti HVG Gazdaság rovatában. Már az MNB is beszámolt arról, hogy az áruhiteleket gyakran a fogyasztók akarata ellenére méregdrága hitelkártyákkal kapcsolják össze.

A bankok kamatversenybe kezdtek a személyi kölcsönök piacán is, van, ahol már egy számjegyű kamatot kínálnak. A csábos ajánlatok azonban csak a legjobb adósoknak járnak, akiknek legalább havi nettó 250 ezer forint jövedelmük érkezik az adott banknál vezetett folyószámlára.

Az adósok 77 százalékának havi bruttó 300 ezer forint alatti havi jövedelme van, míg a félmillió felettiek aránya mindössze 5 százalék. Az új kölcsönt felvevők csaknem harmadának van már fogyasztási hitele, ami pénzügyi sérülékenységre utal. Az ingatlanhiteleseknek ugyancsak a 8 százaléka vett fel egy éven belül fogyasztási kölcsönt is, és ez az arány bizonyosan növekedni fog. Az elmúlt két-három év áremelkedései miatt ugyanis egyre többen kényszerülnek arra, hogy újabb hitelből egészítsék ki a lakás vételárát vagy vegyék meg a berendezést. Havi bevételükből ők fordítják a legtöbbet, a lehetséges maximumhoz közeli arányt a törlesztésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!