2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ez lesz 2018-ban a lakáspiacon: 110 ingatlanos cég vallott név nélkülForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-16 19:36:16
Címkék: Bihari hírek
A GKI fővárosi lakáspiaci indexe, mely az ingatlanos cégek, illetve a lakosság várakozásait sűríti egyetlen számba, csaknem 4, míg az ország egészére vonatkozó index 2 ponttal nőtt negyedéves alapon.

Az ingatlanokkal foglalkozó vállalkozások körében a kilátások a fővárosi agglomerációban érezhetően javultak, a keleti régióban a kilátások nem változtak, míg a nyugatiban enyhén romlottak.
GKI 

A lakásvásárlásra és építésre vonatkozó lakossági várakozások az egy negyedévvel ezelőttihez képest élénkültek: áprilisban januárhoz képest a biztos szándékú körben (tehát azok között, akik a következő egy évben biztosan elindítanak egy vásárlási vagy építési tranzakciót) 7, míg a valószínű szándékú körben 15 százalékpontos növekedés következett be. A lakásfelújításra és korszerűsítésre irányuló lakossági várakozások is számottevően javultak az egy negyedévvel ezelőttihez képest: a valószínű körben 15, a biztos szándékú körben 7 százalékpontos bővülés valósult meg.
GKI 

A használt lakások várható áremelkedési üteme januárhoz képest Budapesten és vidéken sem változott sokat. Az új építésű lakások esetében a fővárosban és környékén 6, vidéken 3 százalék körüli áremelkedésre lehet számítani.
A GKI országos és fővárosi telekpiaci indexének értéke az egy negyedévvel ezelőttihez képest 5, illetve 16 ponttal növekedett. Az ingatlanokkal foglalkozó cégek következő egy évre vonatkozó kilátásai a fővárost illetően erősen javultak, míg a vidéki régiókat illetően alig változtak. Az áremelkedésre vonatkozó várakozás csak a budapesti agglomerációban erősödött.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!