2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Veszélyes vasúti átjárók Hajdú-Biharban - hol érdemes figyelni?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-31 13:18:24
A sorompóknál várakozó jármûvezetõk figyelmét szóban és szórólapokkal is felhívták a fokozott balesetveszélyre, annak következményeire... Hol érdemes vigyázni?

Hat megyénkbeli vasúti átjáróban ellenõrizték a MÁV Zrt. szakemberei és rendõrség tagjai többek között a forgalomban résztvevõk közlekedését, a fénysorompók, csapórudak és optikák állapotát, a vasúti átjárót jelzõ közúti táblák valamint az útburkolati jelek állapotát és láthatóságát kedden. Mindezt, annak a „Megállj a baleseteknek!

Európa a biztonságos szintbeli keresztezõdésekért!” elnevezésû uniós baleset-megelõzési programnak a részeként, melyben országosan 60 közúti-vasúti keresztezõdést ellenõrzitek. A sorompóknál várakozó jármûvezetõk figyelmét szóban és szórólapokkal is felhívták a fokozott balesetveszélyre, annak következményeire, továbbá a helyes közlekedési magatartásra.

„Az elmúlt tíz év alatt több mint 1000 esetben ütközött gépjármûvel vonat. A balesetek csaknem 500 halálos áldozatot követeltek. Az útátjárós balesetek az autóvezetõk figyelmetlenségbõl, a KRESZ be nem tartásából következnek be, amelyek a személyi sérüléseken túl a vasúttársaságnak is súlyos anyagi és erkölcsi károkat okoznak. Ezért a balesetek megelõzésében a MÁV Zrt. – túl azon, hogy folytatja sorompó programját – azzal is segíteni kíván a gépkocsivezetõknek, hogy felhívja a figyelmet a KRESZ szabályok betartásának fontosságára, saját, és mások biztonságának megóvására. A vonat ugyanis a fékút távolságán belül nem tud megállni” – tartalmazza többek között a MÁV ezzel kapcsolatosan kiadott közleménye

 

Veszélyes átjárók Hajdú-Biharban

Ezeknél az átjáróknál ellenõriztek kedden 10-13 óráig:


Debrecen: Kinizsi utcai, Sámsoni úti, Vértesi utcai, Szováti utcai átjárók
Püspökladány: Baross utcai átjáró
Báránd-Sáp között 42 sz. fénysorompó

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!