2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Milliós négyzetméterárak lesznek a belvárosban 2020-raForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-08 17:47:29
Címkék: Bihari hírek
2020-ra egymillió forint feletti négyzetméterárakkal kell a belvárosban, elsősorban az V. kerületben számolni, amennyiben a jelenlegi ütemben drágulnak tovább az ingatlanok – derül ki a Duna House legújabb elemzéséből.

A belvárosi árak mintegy megduplázódtak az ingatlanpiaci fellendülés kezdete óta.

Míg 2014-ben 420 ezer, addig 2017-ben már 788 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

A legfrissebb adatok szerint a növekedés továbbra sem enyhül, idén már a 900 ezer forintot közelítette az V. kerület átlagos négyzetméterára, a Duna House adatai alapján.

Forrás: Duna House

"A jelenlegi növekedési ütemmel számolva két év múlva már a legtöbb V. kerületi ingatlan milliós négyzetméteráron fog elkelni. Jelenleg a lakások körülbelül harmada éri el lélektani határként emlegetett értéket, sőt az értékesített ingatlanok 13 százaléka az 1,1 millió forintos négyzetméterárat is meghaladta" – mondta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.
A vásárlások hátterében legtöbbször befektetési szándék állt,

de előfordult olyan is, hogy a vevő nagyobb lakásra cserélte korábbi otthonát. A kerület kis méretéből adódóan szinte bármely részén található ilyen magas négyzetméterárú ingatlan, így a kerület déli részén a Váci utcában, de az északi felében, a Hold utcában is értékesítettek ennyiért ingatlant a közelmúltban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!