2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Költségvetési csalás miatt nyomoznak az offshore-gyanúba kevert fideszes ügyébenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-08 18:24:59
Címkék: Bihari hírek
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz az ügyészség Szabó Zsolt fideszes államtitkár ügyében, akiről a Magyar Nemzet tavasszal azt írta, hogy 1,2 milliárd forint parkol egy az ő és a felesége tulajdonában álló offshore cég számláján – derül ki Polt Péter főügyész válaszából, amit a szocialista Tóth Bertalan kérdésére adott.

Tóth arról érdeklődött, milyen gyanúval nyomoznak, hogy áll a nyomozás, mikor lesz vége várhatóan, és hogy mi lesz közben Szabó Zsolttal: felfüggesztik-e a mentelmi jogát, netalán előzetes letartóztatásba helyezik-e.

Polt válaszában az olvasható, hogy a nyomozóhatóság mostanáig okirati bizonyítékokat szerzett be az ügyben, és jelen állás szerint június 25-ig kell lezárni a nyomozást. Az ügyben a nyomozás bűncselekmény egyszerű gyanúja miatt van folyamatban, ezért a mentelmi jog egyelőre nincs veszélyben: "a közjogi tisztség betöltésén alapuló mentesség felfüggesztése, valamint kényszerintézkedés elrendelése iránti indítványtételre bűncselekmény megalapozott gyanújának a megállapítás a esetén van mód", írta Polt Péter.

A fideszes politikus állítólagos belize-i cégének neve Joy World Enterprise Limited, 2013. június 10-én jegyezték be, de Szabó vagyonnyilatkozatában nincs nyoma a vállalkozásnak. A cikkek megjelenése után Szabó Zsolt Facebook-oldalán tagadta, hogy ő vagy hozzátartozói offshore-oznának.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!