2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Megható pillanatok a gyermekotthonbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-13 18:09:47
Címkék: Bihari hírek
Könnyes szemmel beszéltek az otthonba kerülésükről, majd vidáman idézték fel az ott szerzett élményeiket.

Az 1970-es évektől 2006-ig iskola is működött a Komádi Gyermekotthonban, ahol a nevelőotthonban élő gyermekeket tanították. A kezdetektől sok idő eltelt, ezért most két volt tanuló úgy gondolta, ideje megrendezni a gyermekotthon első osztálytalálkozóját.

Ősszel megismétlik

Molnár Vendel 1982-ben, hatéves korában került a gyermekotthonba. Az egész gyermekkorát ott töltötte, sok szép emléke fűződik az intézményhez. – Szabó Máriával, szintén volt nevelőotthonos tanulóval valósítottuk meg a régi, nagy álmunkat, a találkozót. Szerettük volna, ha az összes hajdani diák újra együtt lenne, mint a régi szép időkben. Sajnos, kevesen jöttek el, több embert vártunk, de ősszel megint megpróbáljuk az osztálytalálkozót, hátha többen ráérnek – mondta Vendel.

Június 8-án délelőtt találkozott a csapat a régi nevelőotthon előtt, majd megtekintették az új gyermekotthont is, melyet 2017-től összevontak a berettyóújfalui intézménnyel, így lett Bihari Gyermekotthoni Központ a neve. Ezután lerótták tiszteletüket a helyi református temetőben a volt diáktársaik és tanáraik sírjánál. Este a Közösségi Ház nagytermében gyűltek össze a fiatalok, a jelenlegi és a nyugalmazott pedagógusok, gyermekfelügyelők, hogy nosztalgiázzanak. Iliszi Józsefné, a gyermekotthon volt igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Megköszönték a pedagógusoknak

Legfontosabb feladataink a család pótlása és a nevelői, ápoló munkák voltak. A gyermekotthonban csak jó gyerekek éltek, soha nem okoztak bosszúságot nekünk” – kezdte Marika néni, aki meseszerűen elevenítette fel a múlt történéseit. Minden volt diák könnyes szemmel, meghatódva beszélt a nevelőotthonba való bekerüléséről, és annak körülményeiről, de annál boldogabban kezdtek bele az ott töltött évek élményeinek és a jelenlegi életük helyzetének ecsetelésébe. Mindegyikük megköszönte a pedagógusoknak, hogy gondosan nevelték, segítették őket. Hidvégi László jelenlegi intézményvezető és Bokor Gyula otthonvezető több régi iskolai tablót is hozott a rendezvényre, melyet lelkesen nézegettek a jelenlévők. A felejthetetlen közös élmények felidézésével végződött az este. Másnap az új gyermekotthonban élő gyermekkel töltötték az időt, együtt játszottak egész délelőtt, kellemes élményekkel tértek haza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!