2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
24.hu: Végleg összeolvaszthatják a takarékszövetkezeteketForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-15 20:47:07
Címkék: Bihari hírek
Így, az OTP-vel versenyezni képes bankká gyúrnák össze a 12 regionális takarékszövetkezetet kormányközeli körök, erről még az áprilisi választások előtt tárgyaltak is a takarékok vezetőivel – írja „informátorokra” hivatkozva a 24.hu . A portál informátorai szerint a 12 regionális vezetőnek titoktartási kötelezettség mellett kellett nyilatkoznia arról, hogy a következő hónapokban minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy sikerüljön az összeolvadás. A gigabank-építési projektnek neve is van:

Fúziós Stratégia Projekt,

és a stratégiáját állítólag heteken belül el kell fogadnia a 12 regionális vezetőnek. A folyamat végén egyetlen jogi személlyé állnának össze a most szoros integrációban, de külön cégekként működő takarékszövetkezetek. Ebben persze az együttműködésbe belekényszerített vezetők nem igazán érdekeltek.

Fotó: Rosta Tibor

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a takarékintegráció célja az, hogy egy, az OTP méreteivel versengő pénzintézetté álljanak össze. Ennek történetéről és részleteiről itt írtunk részletesebben.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a takarékokból kialakított bank is Mészáros Lőrinc bulija lesz. Ezt jelzi például, hogy a Mészáros közelébe került több, a takarékintegrációhoz köthető cég is az elmúlt években. Szintén erre utal, hogy Mészáros cégeivel sűrűn üzletelő B3 Takarékot is vezető és a Takarékbank elnök-vezérigazgatói posztját betöltő Vida József nemrég igazgatósági tag lett a Mészáros-birodalom egyik legfontosabb cégében, az Opus Global Nyrt.-ben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!