2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Veszélyes játékokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelemForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-15 21:03:17
Címkék: Bihari hírek
A fogyasztóvédelmi hatóság 38 gyerekgondozási cikket, játékot, etetőszéket vont ki a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívott - írja az MTI.

A fejlesztési tárca helyén felállított Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtöki közleménye szerint a most megvizsgált 10 etetőszékből három, a 8 bébikompból kettő nem teljesítette az előírt követelményeket. A játékok esetében a megvizsgált

5 tricikliből négy,

10 játékrollerből hat,

25 lábbal hajtható kismotorból öt,

20 játszószőnyegből öt,

20 plüssjátékból pedig 13 esetében találtak kockázatot.

A vizsgált etetőszékek nem voltak megfelelően stabilak és olyan lyukak, rések, nyílások vannak rajtuk, amelyek sérülést, ujjtörést okozhatnak. A játékmotorok ellenőrzése során főként a termékek stabilitását, a kormányszerkezetek kialakítását, a kormánycsövek szilárdságát, a kerekek méretét, a hegyes, éles elemeket, szerkezeti kialakításokat kifogásolták. A játszószőnyegekkel és plüssjátékokkal a leszakítható kisméretű alkatrészek okozta fulladásveszély volt a baj, emiatt vontak ki több terméket is a forgalomból. A veszélyesnek bizonyult típusok tételes listája a kormányzati honlapon elérhető.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!