2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Orbán: A sportberuházások növelik a hazaszeretetetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-16 09:49:06
Címkék: Bihari hírek
"A Tokaji Vízitúra Központ egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak" - mondta Orbán Viktor csütörtökön, a sportközpont átadásán az MTI szerint.

Szerinte a mindennapi hazaszeretet az, amikor "hazánk bevon bennünket a saját bűvkörébe", ez pedig az ország megmaradását is szolgálja. Európa jövőjéről az látszik, hogy csak azok az országok maradnak talpon, amelyekben van hazaszeretet. "Akik nem, azok így vagy úgy, de el fogják azt veszíteni" - értékelt.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A kormány célja, hogy 2030-ra Európa egyik legegészségesebben élő nemzete legyen a magyar. Orbán szerint jelenleg a magyarok tisztelik élsportolóikat, de a kontinens egyik legkevesebbet sportoló nemzetei közé tartoznak. A sport- és szabadidős tevékenységek ezért a jövő évi büdzsében is kiemelt támogatást kapnak.

Orbán Viktor szerint küzdeni kell az egészségtelen élelmiszerek ellen, vissza kell szorítani a dohányzást, erősíteni kell a mindennapos testnevelést, és Erzsébet-táborokat, vándortáborokat kell szervezni a gyerekeknek.

Úgy fogalmazott, a córeszt maguk mögött hagyva az emberek el tudják küldeni gyermekeiket táborozni, és felépülhetnek a tokajihoz hasonló sportlétesítmények. "Van esélyünk arra, hogy Magyarország felálljon a fotelből és sportért rajongó nemzetből sportoló nemzetté váljon" - mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!