2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Simonka György számonkéri a kormány ígéretétForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-16 12:15:41
Címkék: Bihari hírek
Egy demokráciában a legelvárhatóbb dolog, hogy az állampolgárok számonkérik a politikusokon az ígéreteiket. Ennek egy illusztris példáját láthatjuk most a Viharsarokban, ahol a választók addig jártak képviselőjük, a fideszes Simonka György nyakára, amíg ő megígérte, hogy számonkéri a kormánytól, amit számon kell.

A Hvg.hu beszámolója szerint Simonka választói azon háborodtak fel, hogy bár a kormány a tűzifával fűtőknek is megígérte, hogy jóváír 12 ezer forintot a nagy hidegek miatt, ezt a pénzt még senki nem kapta meg. Mindeközben azoknak, akik vezetékes gázzal fűtenek, már kétszer is jóváírta ezt a pénzt a kormány.

Nincs olyan nap, hogy ne kérdezné meg valaki, hogy mi van ezzel a beígért pénzzel. Én is elmondtam a kampányomban többször, és nem azt mondtam, hogy egyesek kapnak majd 12 ezer forintot, hanem azt mondtam, hogy mindenki

– mondta a gyanús ügyekkel a sajtóba került fideszes képviselő egy testületi ülés után. A képviselő már levelet is írt az ügyben a Belügyminisztériumnak  a jövő hétre pedig már kért időpontot az önkormányzati ügyekért felelős államtitkártól.

Simonka György
Fotó: Rosta Tibor

Simonka mellett a térség amúgy fideszes polgármesterei is egyre feszültebbek a Hvg.hu szerint, mert miközben a szegény falusi családok várják a jóváírt pénzt, a tűzifa ára a harmadával emelkedett. A kormány pedig eddig csak a szociális tűzifakeretet bővítette egymilliárd forinttal, ami viszont nem elég minden rászorulónak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!