2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hamarosan meghosszabbítják a felcsúti kisvasút vonalátForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-17 17:12:37
Címkék: Bihari hírek
Orbán Viktor már többször utalt arra, hogy a felcsúti kisvasútnak rövid a vonala. A nyilatkozatok, tervek, pletykák alapján eddig annyit tudhattunk, hogy a jelenleg Felcsút és Alcsútdoboz között néhány kilométeren közlekedő vasutat Bicske és Lovasberény irányába bővíthetik.

Tessely Zoltán helyi fideszes képviselő, akit Orbán Viktor ismét kinevezett Felcsút és környéke fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá, most arra célzott, hogy a döntés megszületett, és a vasutat hamarosan Vértesacsa felé meghosszabbítják.

Tessely nemrég a fejlesztésekről tárgyalt a Felcsút környéki települések vezetőivel. A Fejér Megyei Hírlap beszámolója szerint pedig ott ezt mondta:

A Vál-völgyi kisvasút Vértesacsa felé való felújítása is hamarosan megindul.

Arról nincs információ, hogy pontosan mikor indul a munka, milyen forrásból és mennyibe kerül. Az információt kiszúró Magyar Narancs megkérdezte erről a Miniszterelnökséget, illetve a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, de egyelőre nem kapott válaszokat.

A felcsúti kisvasút, amely időnként szerelemvonattá válik, gazdaságosságáról már többször írtunk. Tavaly ősszel az EP  költségvetési ellenőrzési bizottsága is a helyszínen tájékozódott erről.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!