2019. február 23. Szombat, Alfréd.
 
Jöhet az onkológiai termékadó a dohánytermékekreForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-20 19:40:46
Címkék: Bihari hírek
Az Országos Onkológiai Intézet új vezetője dobta be a javaslatot egy konferencián. Kardiológiai termékadót is bevezethetnek.

Fel fogják venni új dohánytermékadók bevezetését – közölte az IME Országos Egészségügyi Konferencián Polgár Csaba, aki az emberierőforrás-miniszteri posztra került Kásler Miklóst váltotta az Országos Onkológiai Intézet élén. Az egyik az onkológiai, a másik a kardiológiai termékadó lenne, az előbbi bevétele a Nemzeti Rákellenes Programba folyhatna.

Polgár az eseményen arról beszélt, hogy bár a daganatos megbetegedések száma folyamatosan emelkedik, az emiatt bekövetkezett halálozások száma nem nőtt. Európai összevetésben azonban továbbra is nálunk halnak meg a legtöbben rákban, éppen ezért több kormányzati lépésre is szükség van, hogy a stagnálás csökkenésbe forduljon – olvasható a 24.hu beszámolójában.

Elsősorban a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrákos megbetegedésekre, ezek kezelésére és prevenciójára kell fókuszálni, egy újabb nemzeti rákellenes program kialakításakor e három, a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedést kell kiemelni – magyarázta Polgár.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!