2024. április 24. Szerda, György.
 
Újra népszámlálás lesz MagyarországonForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-20 20:37:24
Címkék: Bihari hírek
A Központi Statisztikai Hivatal már most a 2021-es népszámlálásra készül. Szerdától véleménykutatást végeznek, hogy felmérjék, mit gondolnak az emberek a személyazonosító adat rögzítéséről.

A legutóbbi két népszámlálás során csak a megkérdezettek lakcímét rögzítették, de később ezt sem használták fel a kérdőívek során.

A KSH szerint a személyazonosító adatokra azért lenne szükség, mert így az állami nyilvántartásokban rendelkezésre álló adatokból többet is át tudnának emelni, vagyis a kérdőív rövidebb és gyorsabb lenne.

Az Európai Unióban egyedül Magyarországon és Szlovákiában nem szükséges semmilyen személyes azonosítót megadni a népszámlálás során. A KSH változtatna az eddigi adatfelvételi módszerén, ezért a következő hetekben felmérik, mit szólnának ehhez a megkérdezettek.

A népszámláláskor felvett adatokat a KSH a feldolgozásig őrizné meg, hogy a válaszadók továbbra se lehessenek beazonosíthatók.

A KSH honlapján azt írja, a válaszadók egy részét összeírók keresik majd fel, további 16 ezer ember pedig önálló internetes kitöltéssel vehet részt a felmérésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!