2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Egy éven át számolják az indiaiakatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-01 15:52:15
Minden 15 év feletti személyrõl fénykép készül, és ujjlenyomatot is vesznek tõlük Indiában, ahol csütörtökön kezdõdött és várhatóan csaknem egy évig tart majd a népszámlálás.

A becslések szerint 1,2 milliárd lakosú ázsiai országban az embereket nemük, vallási hovatartozásuk, foglalkozásuk és iskolai végzettségük alapján sorolják majd be. Ez a 15. népszámlálás Indiában.

1872 óta tízévente számolják össze a lakosságot Indiában. Ezúttal két és fél millió népszámlálási biztos látogat majd el az ország 7000 városába és 600 ezer falvába. Elsõ lépésként nem lakosság számáról, hanem lakhatási körülményekrõl készítenek feljegyzést. Vizsgálják például, hogy hány otthonban van ivóvíz vagy internet.

Az emberek összeszámolása 2011. február 9-28. között zajlik majd. Róluk az általános adatokon kívül olyan információkat is rögzítenek majd, hogy van-e bankszámlájuk vagy használnak-e mobiltelefont. Most elõször a 15 év felettiektõl ujjlenyomatot vesznek és fényképeket is készítenek róluk.

A procedúra, amelyet az indiai belügyminiszter „az emberiség legnagyobb gyakorlatának” nevezett, várhatóan 11 hónapig tart majd, a biztosok 11 millió tonna papírt használnak fel. A népszámlálás költsége a becslések szerint 60 milliárd indiai rúpia (263 milliárd forint) lesz. Az adatokat várhatóan 2011 közepén hozzák nyilvánosságra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!