2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A magyarok is megfizetik Trump kereskedelmi háborújának árátForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-27 11:05:22
Címkék: Bihari hírek
Az amerikai árukat importáló hazai cégeknek a 25 százalékos uniós védővám ellenére semmiféle pluszbevallást, dokumentumot nem kell benyújtaniuk, a vámkezelés során viszont magasabb összegű vámterhet kell kifizetniük – írja a keddi a Világgazdaság.

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok kereskedelmi háborúja miatt nem nő a hazai cégek vámadminisztrációs terhe – mondta el a lapnak Leopold Róbert, a NAV vám- és jövedéki szóvivője, aki elárulta, hogy nyolcjegyű vámtarifaszámok jelzik az EU múlt pénteken kiadott végrehajtási rendeletének mellékletében, hogy egy-egy megjelölt termékcsoportban pontosan mely amerikai árukra szabtak ki 25 százalékos kiegészítő vámot.

A Donald Trump által kirótt védővámokra adott európai válaszként vámkötelessé tett amerikai áruk igen széles kört ölelnek fel. A termékcsoportok között találhatók gabona-, zöldségfélék, gyümölcsök, alkoholos italok, ecet-, dohányáruk, illatszerek, szépség- vagy testápoló készítmények, de kötött ruházati cikkek, használt ruhák, valamit vas-, acél- és alumíniumáruk, hajók, illetve játékok, játékszerek és sporteszközök is.  Ezek csaknem 3 milliárd eurónyi forgalmat tesznek ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!