2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Szén-dioxid-hiány fenyegeti a kólagyártást a briteknélForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-27 11:12:12
Címkék: Bihari hírek
Szén-dioxid-hiány miatt ideiglenesen szünetel a Coca-Cola gyártása néhány angliai üzemben – írja a BBC. A leállás egyelőre nem érinti a készleteket, legalábbis a kólánál: a múlt héten az Amstel és a Heinken John Smith s Extra Smooth sörének gyártója szintén a vegyület hiánya miatt már készletproblémákat jelzett, de a mirelit termékek piacát is érinti a szén-dioxid-szűkösség, mert a szárazjég előállításához is szükség van rá.

A jelenség oka, hogy Észak-Európában legalább öt szén-dioxid-gyártó szünetelteti a működését karbantartás miatt. Az Egyesült Királyságot így jelenleg csak egy gyártó látja el. Az országban fel kell készülni rá, hogy szükség esetén fontossági sorrendet állítsanak a termékek között, amelyekhez szén-dioxidot kell felhasználni.

A szénsavas italokon és a fagyasztott árukon kívül ilyenek a húsok, ugyanis az állatok leöléséhez használatos fegyverek működéséhez szükség van rá. Emellett bizonyos egészségügyi termékekhez is használják. A brit kormány tárgyalásokba kezdett a gázipar képviselőivel arról, hogyan menedzseljék a helyzetet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!