2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vigyázzunk a fülünk egészségére nyáron is!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-06-30 17:59:48
Címkék: Bihari hírek
Akár fürdőzés közben is kialakulhat valamilyen fülbetegség.

A jó idő beköszöntével fülbetegségek is kialakulhatnak. Utóbbiakra a Lifestyle Communications hívja fel a figyelmet közleményében.

Többnyire fájdalommal jár

A tévhitekkel ellentétben a hallójárat gyulladása nem tipikusan téli probléma, sőt, sokkal jellemzőbb nyáron. Amint víz jut a hallójáratba, a folyadék feláztatja a bőrt. Az egyébként sem túlságosan steril környezet a fülzsírral keveredve tökéletesen ideális terepet biztosít a baktériumok, gombák megtelepedésének és szaporodásának. A kellemetlen betegséget fájdalom, érzékenység, váladékozás, hallásromlás kíséri.

A füldugó egy kellemetlen, de gyakori betegség a gyerekek esetében. Valamilyen okból kifolyólag túl sok zsír termelődik a fülben, ami egy természetes dugót képez. Kialakulhat megfázás, vagy valamilyen külső szennyeződés következtében is.

Önmagában is probléma, sőt gátolja azt is, hogy a továbbiakban termelődő fülzsír kiürüljön, így aztán egyre csak nő, majd fájdalmat, ideiglenes hallásromlást vagy viszketést okoz.


Allergia is lehet a háttérben

A középfülgyulladás gyakran nem önmagában jelenik meg, hanem sokszor egyfajta társbetegség. Ha sokszor megjelenik, még ételallergiára is gondolni kell. Gyakran tejfehérje, glutén- vagy éppen tojásallergia váltja ki a gyulladásos problémát, ami az arra érzékenyeknél a fülben is jelentkezhet.

Ha gyakran előfordul, akkor bizony érdemes egy alaposabb kivizsgálásra menni a tünetekkel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!