2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Elégedetlenek a lakásukkal a magyarok, de nincs pénzük, hogy váltsanakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-03 18:01:01
Címkék: Bihari hírek
Az emberek ötöde attól tart, ha egyszer elkezdi a felújítást, sosem fejezi be azt – derül ki az IKEA felméréséből.

Jóllehet a magyarok rekordmagas arányban tulajdonosai annak a lakásnak, amelyben élnek, mindössze 7 százalékuk gondolja úgy, hogy álmai otthonában él – derül ki az IKEA friss felméréséből. A bútoráruház reprezentatív kutatásában a válaszadók közel kétharmada (65 százalék) néhány dolgot változtatna, 23 százalék inkább elégedetlen, minden huszadik pedig úgy válaszolt: kifejezetten nem kedveli lakókörnyezetét.

Minden harmadik válaszadó a nappaliját és konyháját építené át. Ez magyarázható azzal, hogy napjaink nagy részét ezekben a helyiségekben töltjük, ám a felmérés másra is rávilágít: az egyre kisebb lakásokban a rendetlenség és zsúfoltság állandó probléma, ám a magyarországi lakásokban található bútorok jobbára ezt nem oldják meg. A nappalit még mindig a többszemélyes, sok helyet foglaló ülőgarnitúrák és a mai tárolási igényeknek már kevésbé megfelelő beépített szekrények uralják. A rendetlenség további problémákat szül: az embereknek csaknem a fele (49%) mondta, hogy otthoni viták tárgya többnyire a lakásban kialakuló káosz.

A magyarok jobbára akkor költenek lakberendezésre, ha új lakásba költöznek. Sokan tartanak attól, hogy nagy kiadást jelent. Ez egybevág az IKEA negyedik Élet otthon kutatásának tavalyi eredményeivel – jegyzi meg az áruház közleménye. Ebből azt derült ki, hogy az emberek 26%-a minden változtatást egyszerre szeretne megcsinálni otthonában, ennek ellenére sokszor csak kisebb alakításokat végeznek. Az emberek ötöde pedig attól tart, hogyha egyszer nekikezd lakása megújításának, akkor sosem fejezi be azt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!