2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Nagyot erősödött a forintForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-09 10:19:51
Címkék: Bihari hírek
Csütörtökön napközben 323 közelében is járt a forint árfolyama az euróval szemben, és ugyan estére visszagyengült 323,7 közelébe, de így is kéthetes rekordot jelentett az erősödés, miközben reggel még 325 környékén volt az árfolyam.

A Portfolio.hu cikke alapján az árfolyammozgást az okozta, hogy felmerült, hogy az USA nullára csökkentse a német kocsikra kivetett vámokat, ha cserébe az EU is ugyanezt teszi az amerikai kocsik esetében.

Szintén hatással lehetett az erősödésre, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerdán nyilvánossá tette a kamatdöntési jegyzőkönyvét, ami alapján kicsit szigorúbb monetáris politika várható a közeljövőben (konkrétan azt írták, "a tanácstagok megállapították, hogy a nemzetközi környezet változása miatt a laza monetáris kondíciók a monetáris politika horizontján nem maradhatnak fent tartósan").

A Magyar Nemzeti Bank stábját egyébként eléggé megosztja, hogy kellene-e kamatot emelnie a jegybanknak, erről itt írtunk részletesebben. Arról, hogy miért gyengült mostanában jelentősen a forint itt írtunk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!