2019. február 16. Szombat, Julianna, Lilla.
 
Az Aldi 13, a Tesco 15 féle fagyasztott zöldséget vont ki a forgalombólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-09 10:32:03
Címkék: Bihari hírek
Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. azonnal eltávolította áruházai polcairól azt a 13 féle Gartengold márkájú fagyasztott zöldségterméket, amit a gyártó Greenyard Kft. visszahívott - közölte az MTI. A visszahívott termékek listáját itt találja. A bajai cég nevéhez eddig 47 megbetegedés és 9 halálos áldozat fűződik.

A vásárlók a termékeket lejárati időtől függetlenül bármelyik Aldi üzletbe visszavihetik, az áruház a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatéríti az árát. A visszahívott termékeket a Greenyard Hungary Kft. a bajai üzemében gyártotta, a termékek csomagolásán a forgalmazó, a Hungarofreeze Kft. szerepel.

Pénteken a Tesco is kiadott egy közleményt, és az alábbi linken olvasható terméklistát a visszavont zöldségekről, és a cég azonnali hatállyal elrendelte a Greenyard által gyártott és az érintett lejárati idővel rendelkező gyorsfagyasztott termékek polcról való levételét, vásárlóktól való visszahívását. A vásárlóknak, akik a visszahívásban érintett termékeket visszahozzák, a Tesco visszafizeti azok teljes vételárát - közölték.

Több másik cég is közzétette, pontosan melyik termékeit hívják vissza:

az Iglo ezeket

a Metro ezeket

a Penny Market pedig ezeket.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön fagyasztott zöldségek és zöldségkeverékek visszahívását rendelte el a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) július 3-án tette közzé közös jelentését arról, hogy valószínűleg gyorsfagyasztott csemegekukorica és esetleg egyéb fagyasztott zöldség okoz járványt több európai uniós országban 2015 óta. A megbetegedéseket öt uniós tagállamban - Ausztriában, Dániában, Finnországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban - rögzítették. A szennyeződés a Greenyard vállalat magyarországi üzemében történt.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal azonnali hatállyal megtiltotta az érintett üzemben 2016 augusztusa és 2018 júniusa között legyártott valamennyi fagyasztott zöldség és zöldségkeverék forgalomba hozatalát, valamint elrendelte ezek kivonását és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.

A Penny Market csütörtökön jelentette be, hogy a Greenyard Kft. által előállított Jégkert/Felco márkájú fagyasztott zöldségeket visszahívja üzleteiből, a vásárlóknak a teljes vételárat visszatéríti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!