2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Egy életre megtanulta mindenki, hogy a fagyasztott zöldséget meg kell főzniForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-12 20:58:23
Címkék: Bihari hírek
Bár senki nem hibázott, sokan veszíthetnek a Greenyard bajai üzemében történt, kilenc emberéletet követelő lisztériafertőzéssel. A legtöbb kárt a hazai ágazat szenvedheti el.

Gellert kapott a kormány nagy felhajtással kísért kommunikációja a kettős élelmiszer-minőségről. Miközben a politikusok azt igyekeztek a magyarok tudatába vésni, hogy a multinacionális cégektől rosszabb minőségű élelmiszert kapnak, mint a nyugati vásárlók, a múlt héten kiderült: egy belga cég tulajdonában levő bajai feldolgozóüzemből eredt az a lisztériafertőzés, amely Európa-szerte kilenc emberéletet követelt-olvasható az e heti HVG-ben.

Természetesen nem arról van szó, hogy a Greenyard a külföldi piacokra szánt termékekhez, főleg a fagyasztott csemegekukoricákhoz eltérő alapanyagokat vagy másmilyen technológiát alkalmazott volna, netán kevésbé vette volna komolyan a higiéniai előírásokat. A mostani eset arra világít rá, hogy ugyanaz az élelmiszer egészen más, akár az egészségre is ártalmas lehet, ha másképp tárolják vagy másképp használják fel, függetlenül attól, hogy milyen körülmények között állították elő.Mi történt? Honnan, hogyan került a fertőzött zöldség az üzembe, majd onnan a fogyasztókhoz. Mit tettek az illetékes hatóságok és mik a várható következmények? Válaszok az e heti HVG-ben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!