2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Ez rekord: ennyi magyar adós még soha nem voltForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-17 17:30:26
Címkék: Bihari hírek
5 millióan szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Eközben a nyilvántartott hitelszerződések száma 9,6 millióra nőtt.

Rekordon a lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében, hozzávetőleg 30 ezerrel többen, mint egy éve – olvasható a keddi Világgazdaságban.

A lap a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. friss adatait ismertetve arról ír, hogy a hitelszerződéseik miatt a rendszerben szereplő magánszemélyek száma ráadásul úgy emelkedik folyamatosan, hogy a nyilvántartott rossz adósok száma fokozatosan csökken: június végén 1,8 millió fennálló és megszűnt lakossági mulasztást tartott nyilván a BISZ, ami 75 ezres, 8,7 százalékos csökkenés éves szinten. Eközben az élő és megszűnt hitelszerződések száma 9,675 millióra nőtt.

A Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatait idézve arról is ír, hogy dinamikusan nő az új lakossági hitelszerződések volumene: az év első öt hónapjában több mint 564 milliárd forintnyi új szerződés született, ami 43,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!