2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Drágulhat ősztől a kenyérForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-17 17:55:21
Címkék: Bihari hírek
Kevesebb búza termett az idén, a liszt ára pedig már többször is emelkedett az elmúlt évben, ezért várhatóan ősztől 10-15 százalékkal emelkedhet majd a kenyér ára – mondták iparági szakemberek az ATV híradójának. Vagyis egy 200 forintos kenyér ára 220-230 forintra, egy 380 forintos parasztkenyéré pedig 440 forintra is emelkedhet.

Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök vezérigazgatója a híradónak azt mondta, az idén eleve kevesebb búzát vetettek a földeken, mert ha a gazdák tehetik, akkor a jövedelmezőbb kukoricát vagy napraforgót ültetnek. Lakatos korábban arról beszélt, hogy a malmoknak meg kell próbálniuk elismertetni a kilónkénti ötforintos lisztáremelést, amit szerinte még a lakosság is elviselne. Szerinte öt-tíz éves távlatban a magyarországi péksütemény- és kenyéráraknak fel kell zárkózniuk a nyugat-európai szintre.

Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója pedig arról beszélt, hogy szerinte duplájára kellene emelni a kenyér árát, hogy a sütőipari cégek 60 százaléka ne legyen veszteséges. Ezt természetesen nem lehet megcsinálni a vásárlókkal, de az ágazat már így is lenyelt két lisztáremelést, vagyis nem emelték a kenyér árát, hiába volt drágább előállítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!