2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Soha ennyi magyar még nem dolgozott AusztriábanForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-07-25 21:56:29
Címkék: Bihari hírek
Rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma júniusban.

Történelmi csúcsot ért el az Ausztriában dolgozó magyarok száma júniusban - írja a Privátbankár, amely hozzáteszi, hogy a kint dolgozók nagy része valószínűleg szezonális munkaerő, vagy ingázó.

A lap azt írja, júniusban 94 534 fővel az eddigi legmagasabb szintre ért az Ausztriában dolgozó magyarok száma, az eddigi csúcs ugyanis idén márciusban volt, 91 715 fővel, de az előző években általában új és új rekord született a nyár utolsó hónapjában is, így lehet, hogy az idén is folytatódik még a növekedés. Tavaly júniushoz képest idén 6700-zal többen mentek ki dolgozni.

Az Ausztriában dolgozó románok száma egy hónap alatt kevésbé nőtt ugyan, de tavalyhoz képest ők is 7600 fővel többen dolgoznak kint. Sokan érkeztek Ázsiából is, az ő számuk tavalyhoz képest 8088-cal nőtt. Ezekből az országokból nyilván nem ingáznak és kevesebb szezonális munkát végeznek a dolgozók, így a növekedésük egyenletesebb.

Ausztriában egy hónap alatt egyébként mintegy 30 ezer új munkahely keletkezett, ebből 17 ezret külföldiek töltöttek be, a többit osztrák állampolgárok. Egy év alatt pedig 83 ezer új munkahelyből majdnem 54 ezer lett külföldieké.

A magyarok Ausztriában 12 százalékát teszik ki az összes külföldi munkavállalónak, de csak 2,5 százalékát az összes ausztriai alkalmazottnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!