2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Fél év alatt 11 milliárdot fizettek ki a rendőröknek túlórábanForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-08-02 20:35:13
Címkék: Bihari hírek
Nem kevés pénzről van szó, ami a rendőri túlórapénzeket illeti, ahogy kiderül egy MSZP-s kérdésre adott belügyminiszteri válaszból, és ez évről évre nagyjából ugyanannyi.

Nagy port kavart fel, hogy úgy tűnt, a rendőrségen belül a túlórákat 2019. január 1-jétől nem kétféleképp lehet honorálni (pénzben vagy szabadnapban), hanem csak szabadságban lenne kivehető. Ez az elképzelés akár rendőrhiányt is okozhatna, egyfelől, mivel a rendőrök sok túlórát halmoztak fel, és a kötelezően kiadandó szabadság miatt, megnőne a munkára fogható rendőrök terhelése, másrészt sok rendőr el is hagyná a pályát a kieső pénz miatt. A Belügyminisztérium sietett is leszögezni, marad a kétféle honorálási mód.

De mennyit is túlóráznak a rendőrök, és ez mennyibe kerül az országnak? A Magyar Idők 2017-ben 36 millió óráról írt az utóbbi hat és fél év, és 11,5 milliárd forintról 2017 első féléve kapcsán. Most Pintér Sándor is válaszolt Harangozó Tamás MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére, és az ő számai nem térnek el a Magyar Idők számaitól.

Pintér azt írta, az egy főre jutó túlszolgálat havi 28 ezer forint pluszjuttatást jelentett. A Katasztrófavédelemnél 2018 első félévében 175 millió forintot fizettek ki összesen túlórára, a Büntetésvégrehajtásnál pedig 1,44 milliárdot, itt a havi túlóra mindig meghaladta a 100 ezer órát. Az "általános rendőrségi feladatokat ellátó szerv" esetében 8,55 milliárd forint volt az első féléves túlórapénz, a TEK-nél 248 millió, a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál pedig 7,9 millió forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!