2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Csak úgy szórták a pénzt a magyarok a nyár elejénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-08-03 21:02:31
Címkék: Bihari hírek
Júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a (naptárhatástól megtisztítva) 6,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, ezzel az első féléves növekedés 6,9 százalékos lett - írja az MTI a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

A kiigazítatlan adatok szerint az üzletek forgalma - változatlan áron számolva - júniusban 6,5, az első hat hónapban 6,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Leginkább a tartós fogyasztási cikkeket és más nem élelmiszer jellegű termékeket forgalmazó üzletek forgalma nőtt, júniusban 10,8 százalékkal, ami január óta a legnagyobb növekedés. Az év első felében 9,9 százalékkal nőtt az iparcikk üzletek forgalma a tavalyi év azonos időszakához hasonlítva.

Azért élelmiszerből is többet vásároltak a magyarok, mint egy évvel ezelőtt, ezek fogyasztása júniusban 2,6 százalékkal nőtt. Igaz, ez átlag alatti emelkedés az első hat hónapban és messze elmarad az előző havi 5,5 százalékos növekedéstől. Az élelmiszerboltok forgalma 4,3 százalékkal nőtt az év első felében. Üzemanyagból sem vettünk olyan sokkal többet a nyáron, az 5,8 százalékos júniusi növekedés elmaradt az első fél év 7,5 százalékos átlagától.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!