2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Tartalmas volt a hétvége KomádibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-08-07 20:53:19
Címkék: Bihari hírek
Színes műsorral várták a helyieket és a környező településen élőket Komádiba, a hétvégén megtartott városnapra.

A szombati eseménysor házasságkötő teremben megtartott köszöntővel kezdődött. Az 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplő párokat ünnepelték. 14 órától a sportpályán folytatódtak a programok. Elsőként a helyi csoportok léptek fel: a Bihari Citerazenekar, a Komádi Városi Népdalkör, a Csicseri Borsó Gyermek Citerazenekar, a Leg a Láb Művészeti Iskola Komádi tánccsoportja, a Komádi Mazsorettcsoport, az Aranykor Városi Nyugdíjas Klub népdalköre, valamint Nagy Sándor József és Simon Róbert, a Komádi Humán Szolgáltató Otthonból.

Fotó: Rozsik Rita

16 órától érkezetek az első sztárvendégek, a 2004-ben alakult Szatmári feat. Jucus zenei duó, akik az Égess el című számukkal robbantak be a köztudatba, és azóta is hatalmas rajongótáboruk van.

Versenyek és koncertek

A nap folyamán a XI. Kulturális Expó kiállítóit is megtekinthették az érdeklődők, miközben a zsűri is pontozta a hét résztvevő csoport munkáit. Itt első lett a Fekete Erzsébet Hímző Kör Komádiból, második a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület, míg a harmadik helyre a furtai Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesületet sorolta a zsűri. A főzőverseny ételeit Nagyné Kóti Irén és Vékonyné Molnár Mária Emese, berettyóújfalui szaktanárok értékelték. Minden csapat értékes tárgyjutalomban részesült. Itt első lett a Városi Népdalkör birkapörkölttel, második a Komádi Városi Önkormányzati Tűzoltóság kakaspörkölttel, a harmadik pedig az Aranykor Városi Nyugdíjas Klub birkapörköltje lett.

Az estéhez közeledve a mulatósnóta-sztárjai szórakoztatták a közönséget. 20 órától a helyi parti punk együttes, a Next Day adott koncertet a nagyszínpadon. A 21 órától kezdődő Tűzijátékra is sokan voltak kíváncsiak. Majd az 1970-es évek végének egyik legnépszerűbb hazai rock zenekara, a Piramis adott másfél órás koncertet. Ezután Tele János gondoskodott hajnalig a házibuli hangulatról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!