2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több mint 1300 kilakoltatás volt már idénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-08-21 16:30:18
Címkék: Bihari hírek
Május óta összesen 1355 kilakoltatás történt az országban – derült ki a DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdésére adott válaszból, amit a Hvg.hu szemlézett.

A kérdés eredetileg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert célozta, aki helyett Völner Pál válaszolt, a dokumentumból kiderül, a kilakoltatások 61,25 százalékát – 810 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, de voltak egyéb okból végrehajtott kilakoltatások is:

lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 310,

önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 81,

bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 4,

a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 130 kilakoltatás zajlott le.

Völner azt írja, hogy idén az első hat hónapban a kilakoltatások száma csaknem 23 százalékkal elmaradt a tavalyi év első felében regisztráltakhoz viszonyítva. Ennek fő oka, hogy a moratórium tavaly novembertől ez év áprilisának végéig volt érvényben. A válaszban az áll, arra nézve nincs adat, hogy a kilakoltatások hány gyerekes, kisgyerekes családot érintettek.

A napokban nagy port kavart egy kilakoltatáson készült felvétel, amelyen látható, hogy egy otthonát elvesztett nő gyakorlatilag elájul az őt éppen kilakoltató rendőrök karjai között. Az ellenzék rárepült a témára, rendkívüli ülést kezdeményezett a kilakoltatások ügyében, amire a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek el. A kilakoltatás tízezreket fenyeget ma Magyarországon, ennek hátteréről legutóbb itt írtunk részletesebben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!