2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Ön mit tenne?Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2008-11-03 11:16:40
Ön szerint mi a helyes teendõ, ha sötétedés után egy embert lát az árokparton feküdni? Írja meg véleményét!  

A minap hárman utaztunk autóval az egyik kistelepülés felé. A bekötõúton haladva egy embert fedeztünk fel az út mellett. Elõször elhaladtunk mellette, de kis idõ múlva mégis visszafordultunk. Félve közelítettük meg az ismeretlent, hiszen szakadt, koszos ruhában feküdt ott, lábait a mellkasához szorítva. Mikor odamentünk ébreszteni próbáltuk, de sem a duda hangjára, sem a mi hangunkra nem reagált, csak mozdulatlanul feküdt az esti órákban, már hideg idõben.

Jött a gondolat, kinek is szóljunk elõször? A voksunk a rendõrség mellett szólt, mondván "majd õk tudják a következõ lépést, hiszen mi van, ha már nem él?".

Az autónkon kitettük a vészvillogót, és közben figyeltük az illetõt, hátha megmozdul, vagy segítséget kér.

A várakozással töltött fél óra alatt legalább húsz autó ment el mellettünk, de egy sem kérdezte meg, kérünk e segítséget, vagy, hogy miért állunk ott a sötétben villogva.

Éppen végszóra, ahogy megláttuk a rendõrautó villogását az úr felkelt az út mellõl. Kérdõre vontuk miért fekszik ilyenkor az árok parton.

Erre nem éppen hihetõ választ kaptunk. Az Úr ugyanis részeg volt, állítása szerint a közeli aratásokon akart kukorica csutkát gyûjteni.

A rendõrök már elég jól ismerték, tudták milyen, de azért a biztonság kedvéért "észrevétlenül" megnézték az autót, van-e rajta valami sérülés.

Elmondták, hogy a sziesztázó úrral korábban is volt már probléma, de azért helyesen cselekedtünk, hiszen ki tudja miért fekszik ott egy ember november elején az árok parton.

Lehet, hogy most ez egy felesleges kiszállás volt a rendõröknek, de akár egy ismerõs vagy idõs ember is feküdhetett volna ott betegen vagy balesetet szenvedve.

Elgondolkodtató, hogy fél óra alatt több tíz autó közül csak egy volt hajlandó segítséget nyújtani. És mi lenne ha mi feküdnénk ott?

Gondolkodóba ejthet sok embert, mit tenne õ hasonló helyzetben?

 

 

Véleménye van ? Írja meg!

Hozzászólások
Beküldte: Kritikus (2008-11-04 11:00:17)

Mi lett volna ha valaki megkérdezi azt a három embert, hogy ugyan már miért álltok itt az út szélén?

Na ez a magyar segítségnyújtás!

Még jó hogy néha azért akad rendes ember is a világon!!!

A rendõrségnek ilyenekért plussz pontokat kellene adni az autósnak!!!

Ne csak büntessenek jutalmazzanak is!!!

Beküldte: Manó (2008-11-04 10:40:52)

Örülök, hogy valaki végre feltette ezt a kérdést.Jómagam még nem jártam így de ha esetleg ilyen helyzetbe kerülnék biztos megállnék és ahogy tõllem telik segítenék a rászorulón.Elkeseríõ, hogy vannak olyan emberek akik csak úgy elhajtanak az rászorúló ember melett holott akik éppen segítséget nyújtottak is lehettek volna ilyen helyzetbe.
De ez nem meglepõ manapság ebben az országban ahol mindenki rohan és csak saját magával törõdik.Nem figyelünk embertársainkra pedig mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe és akkor jól jönne ha segítséget  nyújtana valaki.
Mindenesetre elismerést érdemel az a három ember aki megállt és probált segítséget nyújtani.Örülök hogy a barátaimnak tudhatom õket.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!