2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Egy vagyont hagyott a botrányos alapítványra egy angol üzletemberForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-08-22 18:10:03
Címkék: Bihari hírek
A tragikus balesetben elhunyt dúsgazdag angol üzletember, Richard Cousins 41 millió fontot (majdnem 15 milliárd forintot) hagyott az Oxfam alapítványra végrendelete egy különleges záradéka miatt - írta a BBC.

A BBC úgy tudja, a különleges záradék az volt, hogy vagyona tetemes része akkor száll az alapítványra, ha előfordulna, hogy a Compass csoport vezérigazgatójakét fiával egyszerre halna meg. Az 58 éves Cousins tavaly szilveszterkor vesztette életét egy repülőgép-szerencsétlenségben, vele volt a menyasszonya, annak lánya és Cousins mindkét fia. A család Sydneyben egy városnéző túrán vett részt, amikor egy folyóba zuhantak. A pilóta is életét vesztette.

Richard Cousins
Fotó: Bloomberg

A családapa az alapvetően cateringgel foglalkozó Compass csoport vezetője volt. A záradékot  egy évvel a halála előtt adta a végrendeletéhez úgy, hogy ha ez a nem várt esemény bekövetkezne, akkor vagyonát az Oxfam alapítványra hagyja. Ilyen záradékot abban az esetben szoktak beletenni egy végrendeletbe, ha a rokonok már eleve tehetősek vagy ha megromlott a viszony velük. A fontmilliomos  így vagyona nagy részét jótékony célra ajánlotta fel, de egy-egy millió fontot a két testvérére is hagyott.

Érdekes, hogy mindez az Oxfam-botrány előtt történt. Cousins a rendelkezés idején még nem tudhatta, hogy egy olyan alapítványra (tulajdonképpen több jótékonysági szervezetet tömörítő szövetségre) hagyja a vagyonát, amely később prostituáltak bérlésével és orgiák rendezésével került be a sajtóba, és a vezetője kénytelen volt lemondani.  Az alapítvány 2016-ban összesen 19,8 millió fontot (7,14 milliárd forintot) kapott hasonló módon rájuk hagyott vagyonokból, Cousins egyedül kétszer ennyit adományozott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!