2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Lendületben a fagyasztott pizzaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-09-05 13:59:31
Címkék: Bihari hírek
2017. júliusa és 2018 júniusa között 18 millió darab fagyasztott pizza fogyott el nyolcmilliárd forint feletti értékben Magyarországon: ez közel egyötödével szárnyalja túl az előző évi azonos időszak értékbeli forgalmát, és mennyiségben is kétszámjegyű növekedést regisztrált a Nielsen kiskereskedelmi indexe. A legtöbb fagyasztott pizzát Budapesten és környékén vásárolják a magyarok.

A fagyasztott pizza kifejezetten népszerű a magyarok körében: a vizsgált időszakban 17 százalékos növekedéssel nyolcmilliárd forint értékben vásároltunk belőle a kiskereskedelemben. Ez 6000 tonna pizzát jelent, ami 12 százalékos mennyiségi növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A legnépszerűbb fajta a sonkás, ami mennyiséget tekintve a piac negyedét teszi ki. Szorosan nyomában következik a szalámis és az egyéb (hawaii, négysajtos; stb.). A sima sajtos után még a Margherita pizza fért fel a top 5-be. Budapesten és környékén realizálódik az értékbeli forgalom 42 százaléka, a legkevesebb terméket délnyugaton vásárolják. Az értékesített pizzák több mint kétharmada diszkontokból és szupermarketekből kerül a kosarakba: 100-ból 68 pizza innen kerül az asztalra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!