2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
137 jogsi ugrott az ünnepek alattForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 11:05:34
Több mint 600 ittas vezetõt kaptak el a rendõrök az ünnepi ellenõrzés-sorozat ideje alatt. A hosszú hétvégén 104 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, ...

ezekben 68-an könnyebben, 36-an súlyosan megsérültek, négyen pedig meghaltak.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendõrség idén is fokozott ellenõrzést tartott a húsvéti ünnepek alatt. Ennek elsõdleges célja az ittas vagy bódult autóvezetõk, kerékpárosok kiszûrése, illetve a balesetek megelõzése volt. Az Országos Rendõr-fõkapitányság keddi közleménye szerint az ünnepek alatt a rendõrök összesen 18744 embert szondáztattak meg, közülük 604-nél mutatott alkoholt a készülék. Az ellenõrzött vezetõk jogosítványát 137 esetben azonnal, a helyszínen elvették a rendõrök.

Szombat reggeltõl hétfõ estig összesen 104 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amelyek közül 68 könnyû, 36 súlyos sérüléssel végzõdött, három esetben pedig halálos kimenetelû volt. A halálos balesetekben négyen haltak meg.

Ittas vezetés miatt idén még nem volt halálos baleset. Ittas sofõr ötször okozott súlyos, hétszer pedig könnyebb sérüléssel végzõdõ balesetet. A tavalyi húsvéti idõszakhoz képest harmadával volt kevesebb a személyi sérüléses balesetek száma, és halálos baleset is kevesebb történt. Tavaly nyolc olyan karambol volt, amelyben meghalt valaki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!