2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
BMW-gyár: csereföldeket kaphatnak a gazdák, de nem mondhatnak róla semmitForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-09-06 09:57:12
Címkék: Bihari hírek
Csereterületeket kaphatnak azok a gazdák, akiknek a földjén épül majd a BMW gyára Debrecenben – írja az Atv.hu. Az érintett gazdák a lap szerint sokat tudnak, de nem árulnak el semmit, mert titoktartásra kötelezték őket.

A BMW 1 milliárd eurós beruházással tervez autógyárat építeni a Kismacs és Nagymacs környékén. Az ehhez szükséges területet már kinézték, a város pedig 44 milliárd forintos hitelt vesz fel az infrastruktúra kialakításához, amit a cég később teljes egészében megtérít. A területekkel kapcsolatos lépésekről csütörtökön dönt az önkormányzat.

A mezőgazdasági földterület Debrecen határában a 33-as főút mellett 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

„Körülbelül háromszáz hektár olyan mezőgazdasági termőterület van a látóterünkben, amelyet szeretnénk megvásárolni részben a magyar államtól, részben a város egyik cégétől. 49,9 százalékos részesedésünk van az AKSD Kft-ben, amely tulajdonosa egy összességében 153 hektáros termőterületnek” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

„Ez a terület a mi információink szerint közel azonos aranykorona értékű, és bízunk benne, hogy ez a gazdáknak meg fog felelni. De erről nekünk semmi információnk nincs. Ez majd a gazdáknak lesz a konkrét információja, amikor találkoznak ezzel a megkereséssel” – fogalmazott Madarasi István szocialista önkormányzati képviselő. A Demokratikus Koalíció helyi képviselője szerint  jó ötlet a csereföldes megoldás. „Az, hogy ez hogy valósul meg, már más kérdés. Ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de nyilvánvalóan megelőlegezem a bizalmat a város vezetésének” – mondta Varga Zoltán.

A földcsere ügyében csütörtökön hoz döntést az önkormányzat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!