2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
1,5 milliárd forint értékben kobozott el csempészdohányt a NAV idénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-10-06 18:13:31
Címkék: Bihari hírek
Nyolc hónap alatt másfél milliárd forintnyi illegális dohányárut vont ki a feketepiacról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tudta meg a Magyar Idők az adóhivataltól.

A lap pénteki számában megjelent cikk szerint a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók január eleje és augusztus vége között több mint 29 millió szál cigarettát vontak ki a feketepiacról, a tetemes mennyiség együttes értéke pedig jócskán túllépte az 1,2 milliárd forintot. Finomra vágott és más fogyasztási dohányból meghaladta a 7,5 tonnát a lefoglalt mennyiség. Ezt a tételt nem kevesebb mint 215 millió forintért értékesítették volna az illegális szereplők.

"Újszerű csempészmódszer mostanában nemigen jelent meg, sokan még mindig az évek vagy évtizedek óta használt megoldásokkal próbálkoznak" - mondta a lapnak a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője, Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy. Egyesek például a Tiszán, az áru úsztatásával kísérleteznek, de olyanok is akadnak, akik teherautóban, személykocsiban elrejtve hozzák be az árut vagy szállítják az országban a cigarettát, a dohányt.

A NAV a modern technikát és a bűnüldözés hagyományos eszközeit is beveti a csempészek ellen. Előbbiek között megtalálható a teherautó- és a vonatröntgen, és ide tartozik a drón is. A hatóság kötelékében jelenleg három tucat szolgálati kutya is dolgozik, az ebek évente több száz millió forint értékű illegális árut szagolnak ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!