2019. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Három hónap alatt két milliárddal több pénze lett az MNB alapítványainakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-10-22 14:51:35
Címkék: Bihari hírek
Az elmúlt negyedévben további 2 milliárd forinttal nőtt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok vagyona - ezt közölte az alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A szeptember 30-i állapot szerint a Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott 266,4 milliárd forintnyi vagyon értéke 272,188 milliárd forintra emelkedett. Az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok

99,365 milliárd forintot ingatlanban,

96,172 milliárd forintot befektetési jegyben,

55,546 milliárd forintot vállalati kötvényekben,

21,105 milliárd forintot pedig bankbetétben tartanak.

A közlemény szerint az alapítványok úgy tudták elérni a vagyonnövekedést, hogy 7 milliárd forint értékben 1400 oktatási, tudományos pályázatot is támogattak.

Az Európai Központi Bank iránymutatásaival összhangban leépítették államkötvény-állományukat, ugyanis az EKB tiltott monetáris finanszírozásnak tartotta azt, hogy az MNB alapítványai az MNB közpénzéből magyar állampapírokat vettek.

A közlemény eldicsekszik, hogy "az alapítványok értékteremtő munkájának eredményeként az elmúlt hónapokban adták át a felújított Várkert KIOSZK, valamint a budai Várban található egykori Óvárosháza épületét, "amelyek a nagyközönség számára is elérhetőek és kortárs képzőművészeti, valamint oktatási, tudományos funkciót szolgálnak."

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!