2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Sztrájkolnának a mozdonyvezetõk szombatonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 15:06:22
Sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetõk szombatra, ha péntekig nem tudnak megállapodni a MÁV-Trakció Zrt.-vel a kollektív szerzõdésrõl.

Az érdekképviselet honlapján található nyilatkozat szerint a társaság jelentõsen le akarja a rontani a munkavégzés feltételeit, nem számolja el a dolgozók jogos járandóságát, és a munkaelosztást jutalmazásként, illetve büntetésként alkalmazza.

A Mozdonyvezetõk Szakszervezete szombaton reggel 8 és délután 2 óra között szünteti be a munkát, ha nem tudnak megállapodni a munkáltatóval. Hozzáteszik: a kialakult helyzetért a cégvezetés magatartása felelõs. Azt állítják: a társaság jelentõsen rontaná a mozdonyvezetõk munkavégzésének feltételeit, nem számolja el a dolgozók jogos járandóságát, és a munkaelosztást jutalmazásként, illetve büntetésként alkalmazza.

Az érdekképviselet úgy véli: a kollektív szerzõdés ügyében a MÁV-Trakció nem akar megegyezni és csak az idõt húzza. A szakszervezet a szerzõdés helyi függelékének megkötését, a munkaelosztás és elszámolás normális rendjének helyreállítását, és személyi alapbéremelést követel. Hozzáteszik: elkötelezettek a tárgyalások folytatásában.

A MÁV-Trakció Zrt. egyébként 2008. január elsejével alakult. A társaság a többi MÁV-üzletág megrendelésére személyszállítási és árufuvarozási célú vontatási, illetve tolatási tevékenységet végez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!