2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Ingyenpénz hűtőre, fagyasztóra, mosógépre: már most lépj, ha le akarsz rá csapni!Forrás: portfolio.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-01 21:09:50
Címkék: Bihari hírek
Már kitölthető az az adatlap, amellyel indulni lehet a jövő hétfőn megnyíló háztartási nagygép csere pályázaton és amellyel 20-45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni energiatakarékos új mosógép, hűtőgép, vagy fagyasztó vásárlására.

Hétfő óta már be lehet lépni ügyfélkapus azonosítóval és jelszóval arra a felületre itt (a lakosságnak szóló résznél), ahol már ki lehet tölteni a pályázati adatlapot az Otthon Melege Program háztartási nagygép csere pályázatára.

A pályázat tehát még nem nyílt meg, azaz nem lehet még ténylegesen beadni a támogatási igényeket, de lehet már kicsit előre dolgozni és az is kedvező, hogy a bevitt adatokat el is lehet menteni a pályázati adatlapon, így amikor visszatér az ember, onnan tudja folytatni, ahol abba hagyta.

Így amikor majd jövő hétfőtől szakaszosan megnyílik a beadási lehetőség mindössze 4 óra intervallumra az ország egyes térségeiben (először Észak-Magyarországon, azaz Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében), akkor gyorsan le lehet csapni a támogatásra.

Amint az alábbi táblázatban látszik: az országszerte 2 milliárd forintos keretösszegű pályázati keretet lakosságarányosan osztották fel az egyes régiókban, és november 5. illetve november 19. között 2-3 naponta nyílik ki rövid időre a "pályázati ablak". Amint két hete kalkuláltuk: az átlagos támogatási összeggel akár mintegy 57 ezer nyertes is lehet majd országszerte.

 

 

Mivel tényleg rövid időre nyílik ki a "pályázati ablak" és mivel az adatlap kitöltése nem 1-2-percet vesz igénybe, érdemes a kitöltési útmutató alapján előre dolgozni és kitölteni az adatlapon kért adatokat. Ez amiatt is hasznos, mert így számos adatot előre be tud szerezni a pályázó, illetve a gépcsere részleteit is előre végig tudja gondolni.

Az adatlapon ugyanis egyrészt a támogatást kérő adatait (a felhasználás helyszínét, stb.), a leadandó nagygép adatait (pl. éves energia- és CO2-felhasználása), illetve a termékkatalógusból az új nagygép adatait (és éves energia- és CO2-felhasználását)

is részletesen be kell vinni a felületre. A kalkulátorok segítségével az éves energiamegtakarítás is kijön és ahogy az a pályázati szabályrendszerből adódik: minél magasabb energiaosztályú gépet vesz valaki, a magasabb árból annál nagyobb részt térítenek meg (ennek módját lásd alább). Az A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

 

 

Ahogy az a pályázati ismertetőből is kiderül: a 4 órás időablakban elektronikusan kell benyújtani a pályázatot, más mód nincs az ingyenpénz megszerzésére.

Fontos, hogy ezután addig kell várni, amíg meg nem jön elektronikusan a támogatói okirat és csak ezután szabad ténylegesen beszerezni a kiválasztott nagygépet a meghatározott kereskedők valamelyikétől.

Ez úgy történik, hogy a támogatási okiratot be kell mutatni a kereskedőnek és így az abban szereplő támogatási összeggel csökkentett ár mellett tudja megvenni a nyertes a kiválasztott gépet. Az is lényeges, hogy ezután oda kell beszerelni az új gépet, ahova a pályázati adatlap szerint azt előre megjelölte a pályázó.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!