2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Véget ér a munkanélküliség látványos csökkenéseForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-02 20:22:28
Címkék: Bihari hírek
Aki mostanáig nem tudott állást találni, az tényleg nagy bajban lehet. Szinte nem tud már hova csökkenni a munkanélküliség, az egy hónappal korábbihoz képest nőtt is a ráta. Eközben egyre többen hagyják ott a közmunkát.

 

Az egy évvel korábbihoz képest minimálisan csökkent a munkanélküliség, 0,2 százalékponttal, az egy hónappal ezelőttihez képest viszont szintén apró, 0,1 százalékpontos növekedést mért a KSH. A 2018. július–szeptemberi időszakban 178 ezren voltak munkanélküliek, ez 3,8 százalékos munkanélküliségi rátát jelent.

A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 487 ezer fő volt, 36 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 97 ezer fővel nőtt, a közmunkások száma 54 ezer fővel lett kevesebb, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig hibahatáron belül csökkent.

A munkanélküliség átlagos időtartama 15,1 hónap volt, a munkanélküliek 40,4 százaléka legalább egy éve nem talált állást.

A munkanélküliek több mint ötöde a 15–24 éves korosztályból kerül ki – úgy, hogy aki közülük még tanul, az nem számít munkanélkülinek. Ebben a csoportban a munkanélküliség 10,7 százalék volt. A 25–54 évesek, azaz a legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája stagnált, 3,4 százalék volt.

A munkanélküliségi ráta a Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon csökkent érezhetően, a többi régióban a változások hibahatáron belüliek voltak. A legtöbb munkanélküli az Észak-Alföldön volt (6,9 százalék), míg a legkevesebb a Közép-Dunántúlon (1,9 százalék).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!