2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megmentette játékosát a fociedzõForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-08 11:29:30
Edzõje mentette meg játékosa életét Húsvét vasárnap Nyírbátorban. A megyei másodosztályú focimeccsen egy 17 éves fiatalember olyan szerencsétlenül ütközött két társával a levegõben,...

hogy eszméletlen állapotban zuhant a földre. A tréner gyorsan és szakszerûen nyújtott elsõsegélyt. A játékos már jól van.

A baleset az elsõ félidõ végén történt. A kapu elé beívelt labdára egyszerre hárman ugrottak a magasba, és összeütköztek. A 17 éves játékos eszméletlenül zuhant a földre. Edzõje sietett a segítségére.

„Szétfeszítettem az állát és az ujjammal kapartam, két ujjammal pedig próbáltam kihúzni a nyelvét, kiszabadítani, hogy le ne nyelje, de már így is fuldoklott a srác” – mondta Andrejcsák Róbert edzõ.

A fiatalember elkékült arccal, magatehetetlenül feküdt a pályán. Édesanyját még ma is felzaklatják a történtek.

„Nagyfokú agyrázkódása volt. Persze elveszítette az eszméletét, mert ahogy felugrott fejelni, akkor összefejelt a kapustársával, és akkor már eszméletlenül érkezett le a földre” – mondta Lazók Katalin.

A fiút koponyazúzódással és könyöksérüléssel vitték kórházba a mentõk. Orvosai szerint életét az edzõ lélekjelenlétének, és a gyors elsõsegélynek köszönheti.

„Gyógymasszõr tanfolyamot végeztem el néhány éve, tehát abban tanultunk elsõsegélyt, de hát ott is ezeken, a dolgokon csak elméletben mentünk végig, gyakorlatban nem. Itt viszont ez ösztönösen jött, tehát itt meg kellett menteni a gyerek életét, más választás nem volt” – mondta Andrejcsák Róbert.

A focista nem emlékszik a balesetre. A pályán - miután magához tért - még azt is megkérdezte edzõjétõl, hogy kiért jött a mentõ?

- Mi lesz a focikarriereddel?
- Hát folytatom tovább.
- Legközelebb is felugrasz, ha jön a labda az öt és felesnél?
- Meggondolom, meggondolom – mondta Novák Zsolt futballista.

Az orvosok szerint óriási szerencséje volt a fiatalembernek, mert az élete valóban csak néhány másodpercen múlott. A fiatal középpályás már jól van, de orvosai szerint legalább egy hónapig még biztosan nem léphet pályára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!