2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Lopják a selejtes autógumikat PécsettForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-08 12:03:36
A hibás, és ezért veszélyes abroncsokat aztán használt gumiként értékesítik. A gyanútlan vevõk sokszor nem is tudják, mit vásárolnak meg.

Pedig a rossz minõségû gumi balesetveszélyes, ráadásul a rendõrök büntetnek is miatta.

A mûhely mellett tárolják a leselejtezett gumikat egy pécsi szerviznél. A ránézésre még jó állapotúakat a mûhelyben szándékosan tönkreteszik, késsel felhasogatják õket, levágják róluk a gyári számot. A tolvajok a többit elviszik és használt abroncsként értékesítik. Negyvenet loptak el belõlük a közelmúltban.

„10-15 éves is lehet egy abroncs, amit megvásárol, az pedig már nagyon keveset fog kibírni. Tapadásban semmit nem fog nyújtani. Ez egy idõzített bomba, ha az autó alá kerül” – mondta Takács Zoltán, gumiszervíz vezetõ.

Rossz minõségû gumival hosszabb a fékút és valószínûbb a defekt is. A rendõrség szerint legtöbbször autópályákon történik emiatt baleset. Itt ugyanis a nagyobb a gumik igénybevétele, ezért itt fontosabb a minõség.

A rendõrség közúti ellenõrzéseknél rendszeresen nézi a gumik minõségét is, amit ha nem találnak megfelelõnek, akkor akár 30 ezer forintra is megbüntethetik az autóst. A forgalmit pedig minden esetben elveszik, rossz minõségû gumival ugyanis tilos közlekedni.

Hozzászólások
Beküldte: otika (2015-01-04 21:58:01)

Huuu; nem semmi. Sokmindent láttam már, de ez eddig az egyik legdurvább. Sajnos akkor be kell ruháznia egy zúzó gépbe, ami péppé aprítja és akkor el lehet adnia jó pénzért, szerintem, oti http://gumi-gumik.com

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!