2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kormányzati szuperügynökség jöhet az állami beruházásoknálForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-07 06:36:56
Címkék: Bihari hírek
A parlament előtt a törvényjavaslat, amely egy kézbe tenné az összes állami magasépítési beruházást a kormány.

 

„A Kormány megtárgyalta és elfogadta az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet a Kormány nevében mellékelten benyújtok.” Ezzel kezdődik az az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló javaslat, amely most került fel a parlamenti honlapra.

A Zoom a normaszöveggel kapcsolatban azt írja, a kormány tervei szerint a jövőben minden új állami magasépítési beruházást egy kézben összpontosítanának, erre a célra hoznák létre százszázalékos állami tulajdonban működő Beruházási Ügynökséget.

Az indoklás szerint az önálló ügynökség képes csak, hogy „garantálni az állami érdekek teljes körű szem előtt tartása mellett a központi költségvetési forrásból megvalósuló mind esztétikailag, mind funkcionálisan kiemelkedő értéket képviselő építési beruházások költséghatékony, határidőre történő megvalósítását”.

A cél tehát egyértelmű, az állami (magasépítési) beruházások felgyorsítása. A Beruházási Ügynökség, amely önálló költségvetési forrással rendelkezik majd, közreműködik a beruházások előkészítési folyamatában, és lefolytatja a beruházások kivitelezési szakaszát is. A jövőben cél lesz az is, hogy a beruházás „valós bekerülési költségének meghatározása után kerüljön csak biztosításra a megvalósításhoz szükséges pénzügyi forrás”.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!