2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
140 ezer lakástakarék-szerződést hoztak össze az utolsó két napban, Varga szerint nem volt elég gyors a kormányForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-08 21:57:55
Címkék: Bihari hírek
Varga Mihály szerint így sem sikerült elég gyorsan megszüntetni a lakástakarékok állami támogatását.

 

Az utolsó két napon 140 ezer új lakástakarék-szerződést kötöttek, ez a meglévő szerződésállomány 10 százaléka – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az RTL Klub beszámolója szerint.

Mint emlékezetese, október közepén két nap alatt megszüntette a lakástakarékpénztári szerződések állami támogatását a kormány, az utolsó napokban pedig hatalmas roham volt a lakástakarékoknál, hogy az emberek még az utolsó pillanatban kössenek olyan szerződést, amelyre még vonatkozik az állami támogatás.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint viszont így sem sikerült elég gyorsan megszüntetni az állami támogatást, ugyanis azt mondta:

Nem elég gyors döntés született. Az utolsó három napban még sikerült a meglévő szerződésállomány legalább 10 százalékát megkötni, tehát a most beszivárgó adatok szerint legalább 140 ezer lakástakarékpénztár-szerződést kötöttek még.

Varga becslése szerint évente 8 milliárdba fog kerülni a 140 ezer utolsó pillanatban megkötött szerződés. Mint mondta, szerinte túlzó volt a maximum havi 20 ezres befizetés mellé járó évente legfeljebb 72 ezer forintos állami támogatás, ezért mint mondta:

Ezt a lépést meg kellett volna már korábban is hozni, elég sokáig várt vele a kormányzat, a három nap meg azt bizonyítja, hogy ha 140 ezer szerződést még megkötnek lakáskassza-rendszerben, akkor itt azért nem feltétlenül az volt a cél, hogy az öngondoskodásnak a lakásépítési vagy lakásfelújítási elemét erősítsék.  

Szerinte azért szüntették meg a támogatási formát, hogy ne az állami támogatás döntse el, hogy miben érdemes megtakarítani, hanem mindenki maga tegyen félre.

Az LMP szerint cinikus választ adott Varga kérdésben.

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!