2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Újabb üzemanyagár-rekord csütörtöktõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-08 13:30:46
Egyes kutakon 350 forint is lehet a benzin az újabb, 4 illetve 6 forintos áremelés után. Az elmúlt egy év alatt csaknem 40 százalékkal emelkedtek az üzemanyagárak. A Vám- és Pénzügyõrség tapasztalatai szerint az itthoni áremelkedésekkel együtt nõ a benzinturizmus is, mivel az összes környezõ országban olcsóbban tankolhatnak az autósok.



Magyar rendszámú autó gurul be egy román benzinkúthoz. Egyre messzebbrõl éri meg átautózni a határon egy tank üzemanyagért.

„22 kilométert kell jönnöm, Kétegyházán lakom, de megéri. És lehet, hogy nem is fogok többet otthon tankolni.”

„Én minden héten teletankolom, így 4 ezer forintot tudok megspórolni, azért az egy hónapban 16 ezer forint, ami nem mindegy.”

Csütörtökön újabb négy forinttal nõ a benzin, és hat forinttal a dízel literenkénti ára, így átlagosan 336 forintot kell majd fizetni a 95-ösért, a legdrágább kutakon pedig 350 forintba is kerülhet egy liter benzin.

A szomszédos országokban kivétel nélkül, mindenhol olcsóbban lehet tankolni, a legolcsóbban Ukrajnában. A magyar árak emelkedésével együtt a benzinturizmus is nõ, az viszont csak bizonyos keretek között legális.

„Nem lehet lefejteni, eladni, átadni, ajándékozni, ezt el kell használni a gépkocsiban, és csak így tekinthetõ szabályosnak. Minden más esetben már jogsértést valósítanak meg” – mondta Sipos Jenõ, a VPOP szóvivõje.

2009 januárjához képest több mint 30 százalékkal emelkedtek az üzemanyagárak, a benzinkutak forgalma pedig ugyanennyi idõ alatt csaknem 10 százalékkal csökkent. Csütörtökön harmadszor dõl meg minden idõk legmagasabb üzemanyagár-rekordja. Több elemzõ pedig még további drágulásra számít.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!