2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nagy fejlesztésre készül Mészáros Lőrinc szállodaláncaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-11 17:36:48
Címkék: Bihari hírek
A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetésében működő saját és partner hotelek 17,6 milliárd forint nettó árbevételt értek el  szeptember végéig, az adózás előtti eredmény így 3,6 milliárd forint lett - tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

Ez azt jelenti, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum közvetett tulajdonát képező cég árbevétele szeptember végéig csaknem másfélszer nagyobb volt, mint 2017 első kilenc hónapjában, a vállalat adózás előtti eredménye pedig már szeptember végén kétszerese a tavalyi éves adózás előtti eredménynek.

A jó eredmények miatt a cég optimista, pénteken jelent meg a Magyar Időkben egy Hülvely Istvánnal, a szállodalánc vezérigazgatójával készült interjú, amiben arról beszélt, hogy következő 3-5 évben több tízmilliárdos fejlesztések kezdődhetnek a szállodaláncnál, a céljuk, hogy alapvetően négycsillagos kategóriájú szállodalánccá váljanak.

Hülvely István az interjúban részletesebben is beszél a terveikről. Az interjúból kiderül, hogy
■a hotellánc belföldi egységeinek felújítására nagyjából 45 milliárd forintot terveznek elkölteni.
■a Hunguest-csoport 2019 végéig harmincmilliárd forint fölé is növelheti, azaz 2017-hez képest megduplázhatja árbevételét, miközben a vállalat eredményessége kellő hátteret biztosít majd a fejlesztési terveikhez.
■Jót tett a Hunguestnek a belföldi piacon, hogy a Konzum megvette, ennek köszönhetően a Hunguest Hotels Zrt. már 26 szállodát (18 magyarországi és öt külföldi, saját érdekkörben lévő hotelt, emellett partnerszerződések alapján további három szállodát) működtet.
■Ezekhez csatlakozik a jövő tavasszal nyíló nyíregyházi, sóstói négycsillagos gyógy- és wellness-szálló, amely a lánc 27. tagjaként a várakozások szerint ötvenezer vendégéjszakával növeli majd a cégcsoport vendégforgalmát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!