2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Példátlan ítéletidõ BrazíliábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-08 14:51:12
További túlélõk után kutatnak a mentõcsapatok az elárasztott és sárlavinák által sújtott Brazíliában. Az áldozatok száma eközben elérte már a 145-öt, ráadásul ebbe nem számolták bele a hatóságok azt a hatvan embert,

akiket vélhetõen földcsuszamlás temetett el otthonukban, a Rio de Janeiro közelében fekvõ Niteroiban. A településen 45 házat temetett el a sár, ezek közül legkevesebb harmincban tartózkodtak emberek - közölték a hatóságok.

Az elmúlt napok esõzései, áradásai miatt csaknem 1500 embert telepítettek ki otthonaikból a riói hatóságok. Az áradások ereje miatt azonban a város többi lakóját arra szólította fel a rendõrség, hogy maradjanak otthonaikban. A legrosszabb a helyzet Rió egyik külvárosi szegénynegyedében, ahol egy hegyoldal omlott le, és temetett el számos házat és lakóját.

A heves esõzés helyi idõ szerint hétfõn kezdõdött a térségben, és még mindig tart, ám a meteorológusok szerint az intenzitása már folyamatosan csökken. A csapadékmennyiséget jól mutatja, hogy az esõzés kezdetén 24 óra leforgása alatt 29 centiméternyi csapadék hullott, erre pedig még nem volt példa Brazíliában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!